PDA

View Full Version : Darwin Streaming Server



Adarkts
04-30-2004, 01:27 PM
I installed the Darwin Streaming Server from the Site Manager, but it doesn't seem to work.

I tried accessing the pre-installed sample movie, but it gives an error of connection was reset. I tried it on several computers and even tried a Mac which reported a quicktime plug-in was required that wasn't on the Quicktime server.

What do I need to do to get this app working?

Thanks.

WestHost - MMellor
04-30-2004, 03:59 PM
Hello Adarkts,

There are a couple of steps that you need to follow to get this to work:

1. In Site Manager go to 'Domain Management>Web Aliases' and create an alias called '/movies/' with a path to '/usr/movies/'
(You'll want to upload any movies you want to use on your site to the /usr/movies/ directory.)

2. Use the following <OBJECT> tag in your code to embed a video file on your page:

=======
<OBJECT CLASSID="clsid:02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B"
WIDTH="480"
HEIGHT="300"
CODEBASE="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab#version=6,0,2,0">
<param name="src" value="http://www.yourdomain.com/movies/movie.mov">
<PARAM name="AUTOPLAY" VALUE="true">
<PARAM name=kioskmode value="false">
<PARAM name=cache value="false">
<PARAM name="CONTROLLER" VALUE="TRUE">
<PARAM name="TYPE" VALUE="video/quicktime">
<PARAM name="PLUGINSPAGE" VALUE="http://www.apple.com/quicktime/download/indext.html">
<PARAM name="target" VALUE="myself">
<embed width="480" height="300"
src="http://www.yourdomain.com/movies/movie.mov"
target="myself" controller="true"
type="video/quicktime"
autoplay="true"
pluginspage="http://www.apple.com/quicktime/download/indext.html"
cache=false
kioskmode=false>
</OBJECT>
=======

Be sure to change www.yourdomain.com to reflect your domain name, and movie.mov to the title of your movie.

You can also change the 'height,' 'width,' and and other parameters as you deem necessary.
For an explanation of each line of the above code, please go to http://www.manual.westhost.com/darwin.html

Let us know if there is anything else we can help with.

Adarkts
04-30-2004, 07:28 PM
Thanks! The alias fixed it, but I have two suggestions.

1. Have the installer add the alias or put that in the documentation.

2. Correct the <OBJECT> code in the documentation. Twice it states to use "http://http://www.yourdomain.com/movies/movie.mov". The "http://" part should only appear once.

Thanks again for the quick reply. :)

linkerjpatrick
10-08-2004, 07:15 AM
Will this work with mp3's as well?

WestHost - MMellor
10-08-2004, 08:13 AM
Linker,

Yes it will. You can follow the same instructions as above and it will work with mp3s. Let me know if you have any questions or run into any problems with it.

linkerjpatrick
10-08-2004, 09:52 AM
I've tried and can't get it to work. The url is here;

http://www.unityarp.org/sanctificationcompletedaudio.htm


I have also set the alias and the sample movie plays just fine. Do I need to change the mime type to audio instead of video?

linkerjpatrick
10-08-2004, 10:48 AM
nevermind, I got it to work. A mispelling error. :oops:

WestHost - MMellor
10-08-2004, 10:49 AM
Linker,

It is always the little things. I'm glad that you got that working. Please let me know if there is anything else that I can help you with.

evetommy
04-09-2005, 10:36 AM
I've just installed the Darwin server but can't get the sample link to work?
rtsp://mycoolcollection.com:7071/sample.mov

Gives a page not found error? I did change the default movie dir during the install though... could that be the problem?

In Firefox it just says "rtsp is not a registered protocol"?

Any help would be appreciated.
Thanks!