PDA

View Full Version : Drupal multiple site install



cgmsys
04-30-2009, 09:59 PM
I have a reseller account and am considering using Drupal for my sites.

I understand you can set up an installation of Drupal where you install it once on a VPS and then use that install to host multiple sites. The main advantage is that you only have to patch one copy instead of a dozen or so.

I was wondering if anyone has successfully implemented this here on WH.

thanks

chris

wildjokerdesign
05-01-2009, 06:59 AM
I think you need to have all your sites housed under one VPS for that. You could ask for sure over at the Drupal site but if thier like other PHP programs that do this the program must be on the same "file system" and each of your VPS's use a separate file system.

cgmsys
05-01-2009, 08:06 AM
Agreed. If you are running multiple sites from a Drupal Install, they all need to be on the same VPS. WH Tech support also said that to me.

I just need to work out the details of the multi site install. If I get a chance, I'll play with it this weekend and let you know what I find.

cgmsys
05-02-2009, 12:03 AM
OK, I am in the process of trying to get multiple sites working with drupal.

So far, I have

1. Set up drupal under the domain for my vps www.cgmsystems-4.net/drupal

2. Set up a second domain of www.charleston-views.com /var/www/charleston-views

3. Copied the drupal database to charlestonviews. Ran the SQL command noted at http://drupal.org/node/120647

4. Changed the DNS to point to the westhost servers

5. Created a folder of cgmsystems-4.net/drupal/sites/CHARLESTON-VIEWS.COM . Copied the files from drupal/sites/default into that folder

6. Made the changes to the two lines as described in http://drupal.org/node/120647

*/
$base_url = 'http://www.charleston-views.com'; // NO trailing slash!


$db_url = 'mysqli://root:697oau23@localhost/charlestonviews';
$db_prefix = '';


So, where I am right now is that I can't see the charleston-views.com drupal installation.

I suspect that I might have to either

1 - Change the domains in my manager to /var/www/html/drupal/sites/CHARLESTON-VIEWS

-or-

2. Modify the .htaccess folder to redirect to the drupal/sites/charleston-views.com


I'd appreciate any thoughts on this..

thanks

chris

wildjokerdesign
05-02-2009, 07:27 AM
Try adding this to the VirtualHost tag that concerns www.charleston-views.com. It'll be all the way at the bottom of /etc/httpd/conf/httpd.conf


<Directory "/var/www/charleston-views">
Options FollowSymLinks MultiViews Includes
AllowOverride All
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>

The above should be added right after DocumentRoot /var/www/charleston-views and before the closing </VirtualHost>.

JerryS
10-23-2009, 08:32 AM
cgmsys,

Did you resolve this multisite install for Drupal?

I am moving some sites over which are already set up as multisite but am wondering about the domain details.

Did you use /var/www/domain1name
or
/var/www/maindomainname/sites/domain1name
or
something else?

Thanks,

Jerry